Jom Sembang Lebat

Monday, August 8, 2011

Kalau lah...

Posted on 11:15 AM by Ghuroba'

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum semua.. Buat rakan2, ikhwah akhawat, pembaca setia, pembaca tak setia, dan para bloggers sekalian.Alhamdulillahi rabbil-'alamin, selawat dan salam setinggi-tinggi selawat kepda junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w yg tercinta.Segala puji bagi Allah, selaku rabbul 'alamin yg telah memanjangkan hayat ana sesaat demi sesaat utk ana teruskan perjuangan ana dalam menegakkan deen yang tercinta ini. Dah genap 2 tahun ana menulis blog yang serba daif ni. Walaupun begitu, inilah salah satu alat yg ana gunakan untuk menyebarkan dakwah di muka bumi ini.



Amma ba'd..

Kalau lah aku boleh kembali ke masa silam..
Sudah pasti aku takkan ambik course engineering..
Kalau lah aku boleh kembali ke zaman sekolah dulu..
Sudah pasti aku akan belajar dengan lebih rajin..
Kalau lah aku boleh "rewind" masa..
Sudah tentu aku takkan lari dpd tarbiyah..
Kalau lah aku hidup kembali..
Boleh la aku kumpul pahala banyak2.
Bantu ummat islam sebanyak mungkin..



Kalau lah aku ni macam superman..
Sudah tentu akan ku terbang ke Palestin..
Halau semua penjajah Zionist keluar.
Kemudian terbang pulak ke Chechnya..
Bantu tentera mujahidin di sana..

Kalau lah aku ni boleh sabar sikit lagi..
Dan aku bersungguh-sungguh dalam dakwah..
Dah tentu mutarabbi aku akan lebih baik..
Kalu lah itu..kalau lah ini...
Semua boleh jadi..
KALAU KALAU BABI PUN BOLEH TERBANG..
haha..

P/S: Tu la..banyak sangat "kalau" tak guna jugak..
"kalau" tak akan mengubah apa2. Its no use dwelling on the past.
SAYUR! SAYUR! SAYUR!

3 Response to "Kalau lah..."

.
gravatar
adeq Says....

salam.bakpo banyak sangat kalau nhe.it's not gud 4 ur health.

stop 'berkalau' dan teruskan bekerja.

sekadar perkongsian untuk saling memperingatkan.

Hadis Sahih Muslim, drpd Abu Hurairah r.a, katanya Rasululllah SAW bersabda :

Org mukmin yg kuat adalah lebih baik & lebih dikasihi Allah drpd org mukmin yg lemah. Masing2 ada mempunyai kebaikan. Bersungguh2lah mengerjakan sesuatu yg berguna (di dunia & di akhirat); & hendaklah selalu meminta pertolongan drpd Allah & jgn berasa lemah, yakni putus harapan, @ merasa hampa. Jika engkau ditimpa sesuatu janganlah berkata "Kalaulah aku berbuat demikian, tentu akan jadi begini & begitu..". Sesungguhnya perkataan "kalaulah" hanya membukakan jalan bg syaitan utk berbuat sesuatu.

kalaulah aku x komen...
all d best 4 ur future.

.
gravatar
Misaimaut Says....

saje nak tulis what's on my mind.
Just peringatan utk semua supaya jangan banyak sangat "kalau".
"menyesal dulu pendapatan, nyesal kemudian takde gunanya"
"it's no use crying over spilled milk"
dan blablabla.....

.
gravatar
adeq Says....

asek tulis bout diri je.tulis la bab org len ke.saja je kata gtu, no hard feeling k.

citer pengisian dalam program ke.

Don't just say

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!