Jom Sembang Lebat

Monday, October 25, 2010

Menulis, menulis dan menulis..

Posted on 3:14 PM by Ghuroba'

Assalamualaikum semua..
Buat rakan2, ikhwah akhawat, pembaca setia, pembaca tak setia, dan para bloggers sekalian.Alhamdulillahi rabbil-'alamin, selawat dan salam setinggi-tinggi selawat kepda junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w yg tercinta.Segala puji bagi Allah, selaku rabbul 'alamin yg telah memanjangkan hayat ana sesaat demi sesaat utk ana teruskan ber-blogging.


Amma ba'd..
Kesibukan saya mengejar dunia telah menyebabkan diri saya terasa semakin jauh daripada Nya. Ditambahkan lagi dengan kerja-kerja research saya, especially dalam menulis kertas kerja saya untuk dibentangkan dalam research conference yang akan datang, mutaba'ah amal saya semakin hampeh.

Ambil sahaja contoh, tilawah Quran saya dulunya boleh habiskan 1 juzuk sehari, sekarang nak capai separuh juzuk pun dah liat.
Usrah yang dibawa pun, ya Allah saya selalu prepare last minit.
Inilah petanda bahawa saya tak pandai menguruskan masa.hehe.

Ya Allah, bantulah aku. Berilah kekuatan untukku menguruskan masa yang Kau berikan padaku. Agar aku dapat mendekatkan diri kpdMu.

No Response to "Menulis, menulis dan menulis.."

Don't just say

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!