Jom Sembang Lebat

Monday, May 4, 2009

Tawakkal kpd Allah..

Posted on 2:59 PM by Ghuroba'

Alhamdulillah ku panjatkan syukur kpd Allah, walaupun kayap aku tak sembuh sepenuhnya lagi tapi telah selesai presentation aku utk fasa pertama projek aku iaitu PSM 1.

Agaknya doa aku telah diperkenankan olehNya. Malam tadi aku berdoa supaya aku berlapang dada supaya aku lebih terbuka utk menerima komen2 dpd panel yg menilai projek aku. Selain tu, aku juga doa supaya lidah mereka kelu, tak banyak tanya.

Tapi sehebat mana kita merancang, Allah yg menentukan "outcome" kita. Kita cuma berusaha melaksanakan kewajipan kita, tak dapat "A" pun takpe at least beroleh pahala, berkat pun ada (ceh, awal2 lagi dah surrender). Apa2 pun, presentation tadi berjalan dgn lancar tanpa sebarang masalah.

Cuma, pd masa komen mengomen tu, aku kantoi ngan sorang lect tuh. Rupanya projek yg aku buat ni, dia dah pernah buat dulu. Pada mulanya aku nak defend diri aku dengan tegasnya. Akhirnye, aku pun mengalah sebab die pernah buat research tu. Terima kasih banyak2 puan, lepas ni boleh la jumpa puan aje mintak reference.

Diorang nak komen, komen la ape2 pun asalkan komen2 tu boleh bagi aku improve lagi kerja aku. Aku harap aku bleh buat yg terbaik, aku serba salah kalu buat cincai je sbb En Hanif (supervisor aku) tu baik orgnyer. Slalu tolong aku n tak kedekut markah. Jadi sebagai balasan, aku kena la buat yg terbaik.

Syukur kpd Ilahi segalanya berjalan lancar tanpa sebarang kesusahan. Ya Allah, harga selautan syukur ku ini hanyalah setitis dpd nikmatMu di bumi ini. Engkau sahajalah yg tahu betapa gembiranya hati ini.

4 Response to "Tawakkal kpd Allah.."

.
gravatar
miss GAZA II Says....

banyak mana kita usaha,
banyak tu la ALLAH bagi.

Mabruk atas kejayaan!

.
gravatar
luqman Says....

jgn terlalu awal..baru je lepas present,result nye tak tau lg.

.
gravatar
Zulkamal Says....

salam luqman.Ana nk komen pasal usrah naruto kat blog ana.


Ana rasa klu nk cari adik2 utk join usrah..boleh cari kat surau .....

.
gravatar
luqman Says....

saintis: trima kasih,alang2 dah kena extend satu sem, bleh gak cari adik2 junior nak join.

Don't just say

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!