Jom Sembang Lebat

Monday, November 10, 2008

sape yg lbih utama??awek ke ibu??fikir2kan

Posted on 11:13 AM by Ghuroba'

Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susu kan aku.. ibu
Bila lapar, yang suap kan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di samping ku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja... aku dekati ibu
Bila nak bergesel... aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujuk ku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku... ibu
Bila merajuk... yang memujuk ku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan... yang paling cepat marah..ibu
Bila takut... yang tenang kan aku.. ibu
Bila nak peluk... yang aku suka peluk..ibu
Aku selalu teringat kan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon... Ibu
Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu... Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu! "
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaran ku. . Ibu
Yang selalu simpan dan kemas kan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... Ibu
Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok... aku cari pasangan ku
Bila sedih... aku cari Ibu
Bila berjaya... aku cerita kan pada pasangan ku
Bila gagal... aku cerita kan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasangan ku
Bila berduka, aku peluk erat Ibu ku
Bila nak bercuti... aku bawa pasangan ku
Bila sibuk... aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine... Aku hadiahi bunga pada pasangan ku
Bila sambut hari ibu... aku cuma dapat ucap kan Selamat Hari Ibu
Selalu... aku ingat pasangan ku
Selalu... Ibu ingat kat aku
Bila..bila.. . aku akan talipon pasangan ku
Entah bila.. aku nak talipon Ibu
Selalu... aku beli kan hadiah untuk pasangan ku
Entah bila.... aku nak beli kan hadiah untuk Ibu ku
Renungkan:
Dulu Ibu kata: "Kalau kamu sudah habis belajar dan berkerja... boleh kah kamu kirim wang untuk Ibu? Ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukup lah".
ingat lah selalu pengorbanan ibuu....

9 Response to "sape yg lbih utama??awek ke ibu??fikir2kan"

.
gravatar
Syammil Says....

jgn skali2 lupakn parent kita.klu arini kita lupakn..jgn terkejut klu anak2 kita nnt bt cmni gak...

.
gravatar
geng sardin Says....

family is everything mel.my family is my life.ape2 hal pn aku tnye dlu parent aku.time aku nk extend pun aku tnye dlu parent aku.

.
gravatar
Syammil Says....

bgus tu man..ada ciri2 anak solehah..

tp org cakap laki ni akan brubah bila dh ada gf.family dh jd 2nd penting..jeng2..

.
gravatar
jantung_pisang Says....

erm..insaf bace new post neh.ade betulnye sume tu..aku stuju sgt.parents plg pnting.gf leh lari.tp parents x.gf leh benci kite.tp parents, walau ape pun kite wat, cane pun dorg tetap terime kt.
sardin da kata family is everything to him..ko pulak cane syammil?ko ade gf blom?haha

.
gravatar
geng sardin Says....

dlu ms aku ade gf pun aku xpduli sgt psl gf aku.keluarga aku lbih penting ma.kalu aku xde duit aku mntak diorg gak.ex gf aku dok jauh,fmly aku anytime aku bleh balik.aku mn prnah ade gmbar b'kepit ngan ex gf aku.

.
gravatar
Syammil Says....

aku single lg..

man tayar..hg xda pic brkepit sbb x gf hg dok jauh.klu dok kt sni.cnfrm blmbak pic hg dlm facebook..

.
gravatar
Litt[L]E`StAr Says....

assalamualaikum... maaf nak menyebok kejap...suke post ni. awk tulis ke? sy nk mntk izin nk copy n letak kt blog sy, bleh? saje. hr ni bday mak sy n sy suke la post ni, sgt bermakne.

.
gravatar
luqman Says....

takde hal nyer..sape2 nak copy, copy je..yg ni pun aku copy org lain nyer gak

Don't just say

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!