Jom Sembang Lebat

Sunday, October 12, 2008

haa ni ade satu lagi resepi yg korg takleh tahan nyer

Posted on 2:21 PM by Ghuroba'




Nak buat kek coklat
ingredient nyer kat bawah ni (ukuran dlm oz)

-buttercup 8oz
-gula perang (soft brown sugar) 8oz



-black treacle atau golden syrup(ni gula hangus korang bleh beli kat giant) 3oz
-4 biji telor (putih ngan kuning telor diasingkan)
-tepung naik sendiri (self raising flour) 8 oz
-serbuk koko 2 oz

mula2 korang pukul putih telor tu sampai kembang, benda akan jadi warna putih mcm buih sabun skit. nak tau putih telor tu dah kembang, korang terbalikkan mangkuk tu, putih telor tu tak jatuh. mcm kat dlm gambar kat bawah..



Ok pastu dlm bekas yg lain, campurkan buttercup, gular perang, treacle n kuning telor smpai rata. Dah rata, korang masukkan tepung ngan koko dlm campuran butter td. ok dah sekata, br korang campur ngan putih telor td. Ape lagi masukkan bnde2 tu dlm bekas oven pastu masak dlm oven (180 darjah selsius) selama 45 minit - 1jam.

hasilnyer

No Response to "haa ni ade satu lagi resepi yg korg takleh tahan nyer"

Don't just say

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!